Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Έρχεται συμφωνία Μαρινόπουλου - τραπεζών

Η έναρξη αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές, η σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών με αυτούς, καθώς και η “επανίδρυση” του δικτύου αποτελούν τα βασικά σημεία του συνολικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της “Μαρινόπουλος”.

Η σχετική συμφωνία με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, καθώς η χορήγηση νέων κεφαλαίων κίνησης για την αποπληρωμή των προμηθευτών αποτελεί το συστατικό στοιχείο της αναδιάρθρωσης του ομίλου αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με κεφάλαιο κίνησης 150-200 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο εκτιμάται ότι θα αποπληρωθεί περίπου 25% των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές. Η έναρξη της αποπληρωμής των οφειλών θα συνοδευθεί με νέες εμπορικές συμφωνίες, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνεται “κούρεμα”.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει επίσης το “επαναλανσάρισμα” του δικτύου της “Μαρινόπουλος” ήτοι 350 εταιρικά καταστήματα και 130 καταστήματα που ανήκουν στο δίκτυο μέσω του συστήματος δικαιόχρησης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της συνεργασίας με τον “Σκλαβενίτη”, οι δύο πλευρές αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Στην περίπτωση της κοινής εταιρείας που θα συστήσουν οι όμιλοι Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη και στην οποία θα μεταβιβασθούν τα 33 υπερμάρκετ του ομίλου Μαρινόπουλου θα αξιοποιηθούν τα “ισχυρά χαρτιά” αμφότερων. Ο μεν όμιλος Σκλαβενίτη απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης μεταξύ των προμηθευτών και των καταναλωτών και θεωρείται όμιλος με συνετή διαχείριση, ο δε Μαρινόπουλος συνεισφέρει την προστιθέμενη αξία των υπερμάρκετ του σχεδόν σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα στη χώρα.

ΠΗΓΗ: businessnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.