Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Μετριάστε τη ζήλια σας σε 7 απλά βήματα

Όλα είναι εφικτά, ακόμα και το να μεταμορφωθείτε από μια ζηλιάρα σκύλα σε μια ήρεμη γατούλα.

Όταν η ζήλεια τείνει να σας κλείσει το σπίτι, καλό είναι να κάνετε τα πάντα προκειμένου να την κλείσετε εσείς σ' ένα μικρό σκοτεινό κουτάκι στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Εκεί ακριβώς θα πρέπει να την αφήσετε για πάντα και να μην την αφήσετε να ξανα-απειλήσει τη σχέση σας με το σύζυγό σας.

Αρχικά, πολύ βασικό είναι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Στη μάχη με τη ζήλεια όλα είναι στο μυαλό και αν δεν είστε ειλικρινείς και πρόθυμες να παραδεχθείτε τα πάντα, δεν θα βρείτε τη λύση που επιθυμείτε. Αντίθετα, θα συνεχίσετε να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας και να επιδεινώνετε την κατάσταση.

Συνειδητοποιήστε πως κάθε άνθρωπος είναι δυνατόν να αρέσει σε παραπάνω από ένα άτομα σε αυτόν τον πλανήτη. Το γεγονός πως ο σύζυγός σας είναι παντρεμένος δε σημαίνει πως αυτόματα είναι και αδιάφορος για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες που όταν τον κοιτάζουν ή τον γνωρίζουν δεν μπορούν να ελέγξουν το αν θα τους αρέσει ή όχι. Είτε είναι παντρεμένος είτε όχι, ένας άνδρας δικαιούται να έχει τις θαυμάστριές του, όπως ακριβώς και εσείς. Το θέμα είναι να τις κρατήσει σε απόσταση και να μη ρισκάρει το γάμο του.

Παραδεχθείτε πως το γεγονός ότι ο σύζυγός σας αρέσει, σας προσφέρει μια ενδόμυχη ικανοποίηση που δεν την αλλάζετε με τίποτα. Αντί να μείνετε όμως στην ικανοποίηση και να αισθανθείτε περήφανη για τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας ή για τον εαυτό σας που τον κατέκτησε, επιλέγετε να ζηλεύετε και να κάνετε εαυτούς και σύζυγο χάλια... Μήπως πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας;

Βάλτε κι εσείς με τη σειρά σας όρια στο δικό σας φλερτ. Είναι παράλογο να απαιτείτε από το σύζυγό σας να μην σηκώνει καν τα μάτια του για να κοιτάξει μια άλλη γυναίκα, ενώ εσείς επιδίδεστε σε ασύστολο φλερτ προκειμένου να επιβεβαιώσετε τον εγωισμό σας και να αναζωογονηθείτε. Σκεφτείτε πώς θα νιώθατε αν ήσασταν στη θέση του, στερημένη από κάθε ευκαιρία να νιώσετε ποθητή και όμορφη.

Επίσης σκεφτείτε πως εφόσον εσείς φλερτάρετε θέτοντας όρια και έχοντας μάτια μόνο για το σύζυγό σας, ίσως κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να θεωρείται τόσο επικίνδυνο για το σύζυγό σας.

Άλλο ειλικρινής σχέση και σεβασμός, άλλο απόλυτος έλεγχος του συντρόφου και επιβεβαίωση καχυποψίας. Αν απαιτείτε ειλικρίνεια από το σύζυγό σας, φροντίστε να είστε έτοιμη να την χειριστείτε. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να τον βάζετε να σας λέει τα πάντα, ακόμα και την παραμικρή ατασθαλία με λεπτομέρειες μόνο και μόνο για να τον κατηγορήσετε και τελικά να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας λέει εναντίον του. Εκτιμήστε την ειλικρίνεια, κατανοήστε το σύζυγό σας και μην τον τιμωρείτε με δυσπιστία και καχυποψία, γιατί τελικά απλά τον ωθείτε να σας λέει ψέματα, αφού με αυτά θα έχει την ησυχία του.

Αναλογιστείτε πόσο κακό κάνει πρακτικά σε μία σχέση η ζήλεια. Ο πιθανότητες να φανεί άπιστος ο σύντροφός σας παραμένουν οι ίδιες είτε εσείς ζηλεύετε είτε όχι. Γιατί λοιπόν να υποφέρετε από δυνατούς πόνους στο στομάχι, νευρικότητα, άγχος, στεναχώρια κλπ κλπ ή να κουράζετε το σύζυγό σας με σκληρά λόγια, ειρωνείες και κακεντρεχή σχόλια εφόσον μπορείτε να τα αποφύγετε σκεπτόμενες λογικά;

Στο κάτω κάτω, οι συγκεκριμένες ακραίες συμπεριφορές ζήλειας, όχι μόνο δεν πρόκειται να αποτρέψουν τον άνθρωπό σας από το να κάνει κάτι με κάποια άλλη, αλλά μάλλον θα τον ωθήσουν ακριβώς εκεί, προκειμένου να βρει διέξοδο από την καταπιεστική συμπεριφορά σας.

Συνειδητοποιήστε πως η ζήλια, όταν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι απόλυτα εντάξει, μπορεί να θεωρηθεί και προσβολή. Και δεν είναι όμορφο να προσβάλλετε τον σύζυγό σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.